Menu

Als ik mijn leven zou kunnen overdoen

Ik zou meer fouten willen maken de volgende keer. Ik zou het allemaal wat makkelijker nemen, wat meer ontspannen. Ik zou maller willen zijn deze ronde. Ik zou de dingen niet meer zo bloedserieus nemen. Ik zou meer risico’s nemen.

Ik zou meer bergen beklimmen en meer in rivieren zwemmen. Ik zou meer ijsjes eten en minder bonen. Ik zou misschien meer in de problemen komen, maar tenminste niet in allerlei denkbeeldige problemen.

Zie je, ik ben een van die mensen die alsmaar verstandig en gepland leven, elk uur van de dag. Oh, er waren wel van die momenten, je weet wel, die anders waren. En als ik het over moest doen zou ik meer van die “momenten” willen hebben. Eerlijk gezegd; ik zou proberen niks anders dan dat te doen. Gewoon momenten, de een na de ander, in plaats van elke dag zoveel jaren vooruit te leven. Ik ben een van die mensen die nergens naar toe gaat zonder een thermometer, een warmwaterzak, een regenjas of een parachute. Als ik het over zou doen, dan zou ik lichter reizen dan ik nu gedaan heb.

Als ik mijn leven overnieuw zou leven, dan zou ik vroeger in het voorjaar blootsvoets gaan en zo langer doorlopen in de herfst. Ik zou vaker gaan dansen. Ik zou meer in de draaimolen gaan. Ik zou meer madeliefjes plukken.

Nadine Stair
Leeftijd 85.
Louisville, Kentucky.

Carolien Timmermans

ZKM coach, mindfulness- en compassie trainer.
Putterlaan 20
5672 VJ NUENEN
06-48839691

 

 

 

ZKM coach, mindfulness- en compassie trainer.